Aktuelnosti
Aktuelnosti
HEA na Generalnoj skupštini ENQA-e u Štokholmu
Generalna skupština Evropskog udruženja za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju (ENQA) održana je od 26. do 28. oktobra 2022. godine u Štokholmu u saradnji sa švedskom agencijom za osiguranje kvalitete (Swedish Higher Education Authority - UKÄ). Predstavnik Agencije na ovom događaju bio je zamjenik direktora Stevo Škrbić.
 
Teme ovogodišnje Skupštine  bile su usmjerene su na globalnu saradnju u području osiguranja kvaliteta, akademski integritet i osiguranje kvaliteta e-učenja.
 
U toku rada skupštine, organizovane su tri radionice - o osiguranju kvaliteta učenja na daljinu, veze između osiguranja kvaliteta i priznavanja stranih visokoškolskih isprava, kao i radionica posvećena budućim perspektivama Standarda i smjernica za osiguranje kvaliteta. (ESG).
 
Na Generalnoj skupštini usvojeni su izvještaj o radu, finansijski izvještaj, kao i plan rada i budžet ENQA za 2023. godinu.
 
Tokom događaja u Štokholmu zamjenik Škrbić imao je više bilateralnih  susreta sa predstavnicima agencija za osiguranje kvaliteta s ciljem unapređenja institucionalne saradnje u ovoj oblasti.