Aktuelnosti
Aktuelnosti
Zajednički interes unapređenje kvaliteta
Banjaluka, 14.05.2013.godine – Direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta Husein Nanić razgovarao je sa ministrom prosvjete i kulture u Vladi Republike Srpske Goranom Mutabdžijom i direktorom Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske Miroslavom Bobrekom o dosadašnjem procesu akreditacije u Republici Srpskoj, odnosno u Bosni i Hercegovini.
Direktor Nanić je upoznao ministra o aktivnostima u oblasti razvoja visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta koje provodi Agencija na čijem je čelu.
Ministar Mutabija je istakao da je Republici Srpskoj veoma važno da je u procesu akreditacije prati Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta.
Razgovarano je o mogućnostima saradnje i konstatovano da je zajednički interes da Republika Srpska, odnosno Bosna i Hercegovina ide naprijed u oblasti unapređenja kvaliteta u oblasti visokog obrazovanja kako bi realizacijom aktivnosti propisanih Okvirnim zakonom o visokom obrazovanju doprinijeli reformi i  približavanju visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini Evropskom prostoru visokog obrazovanja.