Aktuelnosti
Aktuelnosti
Zvanično počeo projekat koji finansira EU u oblasti obrazovanja
Banjaluka, 08.10.2013. godine – U Banjaluci je danas svečano obilježen zvaničan početak  Twinning projekta koji finansira Evropska unija pod nazivom “Jačanje institucionalnih kapaciteta u osiguranju kvaliteta“. Ovaj projekat predstavlja partnerstvo Bosne i Hercegovine i Austrije, koji finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenata za pretpristupnu pomoć (IPA 2011) u iznosu od 1 milion eura. 
 
Glavni cilj Projekta je doprinos povećanju mobilnosti i zapošljavanju radne snage kroz poboljšanje kvaliteta rada visokoškolskih ustanova u skladu sa bolonjskim procesima. Svrha Projekta je poboljšanje i razvoj ljudskih resursa i institucionalnih kapaciteta za osiguranje kvaliteta u visokom obrazovanju. Glavni partner za provođenje Projekta je Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta, a ostali partneri su Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine, entitetska i kantonalna ministarstva obrazovanja, Odjeljenje za obrazovanje u Vladi Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske i visokoškolske ustanove u Bosni i Hercegovini.
 
U ime Austrije, Projekat provodi Agencija za evropske integracije i ekonomsku saradnju, dok će Agencija za osiguranje kvaliteta i akreditaciju Austrije u saradnji sa relevantnim ekspertima obezbjediti odgovarajuću ekspertizu tokom dvogodišnjeg trajanja Projekta.
 
 

“Jačanje institucionalnih kapaciteta u osiguranju kvaliteta”, Banjaluka, 08.10.2013. godine
Svečanost obilježavanja zvaničnog početka IPA Twinning projekta
9.10.2013. 16:25

“Jačanje institucionalnih kapaciteta u osiguranju kvaliteta”, Banjaluka, 08.10.2013. godine

PRATEĆA FOTO GALERIJA