Aktuelnosti
Aktuelnosti
O akreditaciji visokoškolskih ustanova u Sarajevu
Sarajevo, 27.12.2013. godine - Direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta dr Husein Nanić sastao se danas u Sarajevu u odvojenim susretima  sa rektorom Univerziteta u Sarajevu prof. dr Muharemom Avdispahićem i rektorom Internacionalnog Burch univerziteta prof. dr Mehmetom Uzunogluom. Tema sastanaka bila je predstojeća akreditacija ovih visokoškolskih ustanova.
 
Rektor Avdispahić  informisao je direktora Nanića da je Univerzitet u  Sarajevu već pokrenuo proceduru i  obnovio zahtjev za akreditaciju nadležnom Ministarstvu  za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo. Takođe je istakao činjеnicu da je nedavno imenovan Upravni odbor Univerziteta čime  je završen proces integracije ovog Univerziteta. Tokom susreta razgovarano je o aktuelnim pitanjima iz oblasti visokog obrazovanja sa akcentom na važnost internacionalizacije visokog obrazovanja u BiH i primjene Erasmus plus programa.
 
Na sastanku sa rektorom Internacionalnog Burch univerziteta  istaknuto je da će i ovaj univerzitet, kako je rekao rektor prof. dr Mehmet Uzunoglu, polovinom janura iduće godine predati zahtjev za akreditaciju. Naglašavajući da je Burch Univerzitet dio mreže od 23 internacionalna univerziteta širom svijeta istaknuto je da se na univerzitetu redovno provode aktivnosti osiguranja kvaliteta u nastavi i drugim oblastima djelovanja.