Aktuelnosti
Aktuelnosti
Nastavak saradnje sa GIZ-om u okviru druge faze Programa jačanja javnih institucija
Sarajevo, 03.09.2014.god. – Direktor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta dr Husein Nanić i rukovodilac Programa jačanja javnih institucija Reinhard Lüke potpisali  su  u Sarajevu Memorandum o razumjevanju. Potpisivanju Memoranduma prethodio je Sporazum o implementacii druge faze Programa koji su potpisali Ured koordinatora za reformu javne uprave i Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) koje po nalogu Vlade Sаvezne Republike Njemačke implementira ovaj Program.
 
Program je aktivan kroz tri polja djelovanja s ciljem poboljšanja uslova za provedbu reforme javne uprave, unapređenje razmjene iskustava i zajedničkog učenja kroz međuinstitucionalne radne grupe. Program se u svom radu fokusira na slijedeće tematske oblasti: komunikacije i upravljanje znanjem, upravljanje ljudskim resursima, javne nabavke i elektronska uprava te upravljanje kvalitetom.
 
Pored  Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta korisnice Programa su Ured koordinatora za RJU, Agencija za državnu službu Bosne i Hercegovine, Direkcija za evropske integracije, Agencija za javne nabavke Bosne i Hercegovine, Centralna banka Bosne i Hercegovine, Agencija za statistiku Bosne i Hercegovine, Ured za razmatranje žalbi, Agencija za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Bosne i Hercegovine.