Aktuelnosti
Aktuelnosti
Dan otvorenih vrata u Agenciji
U okviru obilježavanja Međunarodnog dana prava javnosti da zna,  Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje  kvaliteta, organizovala je  Dan otvorenih vrata koji je održan u utorak, 29.septembra 2015.godine u  periodu od 10  do 13 sati u prostorijama Agencije.
 
Ovogodišnji  Dan otvorenih vrata  u Agenciji bio je namijenjen studentskoj populaciji  s ciljem da informiše i edukuje studente o zadacima i aktivnostima Agencije u razvoju i osiguranju kvaliteta u visokom obrazovanju. Poseban akcenat stavljen je  na ulogu studenata u procesu akreditacije visokoškolskih ustanova u BiH, te podizanje svijesti o važnosti aktivne uloge studenata u ovim procesima.
 
Događaj pod nazivom „Uloga studenata u procesu akreditacije“  okupio je  predstavnike studentskih organizacija iz Banjaluke, Sarajeva, Zenice, Mostara i Tuzle te predstavnike civilnog društva, asocijacije Akademac.
 
Dan otvorenih vrata  u Agenciji dio je informativne kampanje koju sa ciljem unapređenja transparentnosti u javnoj upravi u BiH provode četiri bh institucije koje djeluju u Grupi za komunikacije i upravljanje znanjem u okviru Programa jačanja javnih institucija u BiH koji po nalogu Vlade SR Njemačke provodi GIZ.