Aktuelnosti
Aktuelnosti
Radionica o jačanju internacionalizacije
U skladu sa projektnim planom Erasmus + projekta „Jačanje internacionalizacije na visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini" STINT, u Portu je od 2.-6.4.2017. godine održana druga u nizu radionica na temu internacionalizacije visokoškolskih ustanova. Domaćin ovog događaja bio je Politehničkom univerzitet Porto, jedan od partnera u ovom projektu.
 
Učesnici iz Bosne i Hercegovine imali su se priliku upoznati sa različitim aspektima procesa internacionalizacije koji se provode na ovoj visokoškolskoj ustanovi, kao i sa izazovima i rayli;itim iskustvima naših domaćina u vezi sa ovom temom.
 
Koordinatori  projekta su Univerzitet u Istočnom Sarajevu i KU Leuven iz Belgije. Pored njih u implementaciji projekta učestvuju sva javna sveučlišta u BiH, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta,  Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja, Federalno ministarstvo obrazovanja i nauke, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske.
 
Sve informacije u vezi sa održanim događajem, kao i predstavljene prezentacije dostupne su na web stranici STINT projekta,  http://stint-project.net/pages/events#ipp2017.