Aktuelnosti
Aktuelnosti
Održana 43. sednica UO
Banjaluka, 20.06.2018. - Upravni odbor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta održao je 43. sjednicu u Banjaluci. Sjednicom je predsjedavao predsjednik UO prof. dr  Dževad Zečić.
 
Na dnevnom redu sjednice bila je Odluka o normama kojima se određuju minimalni standardi u području visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini - Informacija sa sastanka predstavnika Upravnog odbora, Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranja kvaliteta u  BiH,  predstavnika Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske, održanog 1. 06. 2018. godine.
 
Članovi Upravnog odbora Agencije informisani su održanom sastanku u Ministarstvu prosvjete i kulture RS. Nakon diskusije zaključili su da Upravni odbor podstiče nastavak dijaloga i  dalje aktivnosti na traženju rješenja radi donošenja dokumenta Odluka o normama kojima se određuju minimalni standardi u području visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini. UO naložio je da se uputi Parlamentarnoj skupštini, odnosno nadležnom tijelu,  pismo koje će sadržavati informaciju o procesu donošenja i problemima povodom usaglašavanja dokumenta Odluka o normama za koji nema zajedničkog stava u vezi sa nadležnošću Agencije.  Članovi Upravnog odbora obavezali su Agenciju da za narednu sjednicu pripremi stručnu analizu kompatibilnosti slijedećih dokumenata, Kriterijuma za akreditaciju iz 2016.godine i Odluke iz normama iz 2011. godine.