Aktuelnosti
Aktuelnosti
Sastanak novoimenovanog rukovodstva Agencije sa ministrom Rajčevićem
Banjaluka, 14.04.2021.god. – Na inicijativu Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta, u Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, održan je sastanak novoimenovanog rukovodstva Agencije sa ministrom Srđanom Rajčevićem.
 
Današnji sastanak bio je posvećen unapređenju dosadašnje saradnje sa akcentom na podizanje  kvaliteta u visokom obrazovanju u skladu sa misijom Agencije koja se odnosi na stalni razvoj i unapređenje kvaliteta i utvrđenih standarda kvaliteta visokog obrazovanja u skladu sa najboljim evropskim i svjetskim praksama.
 
Ministar Rajčević je čestitao direktoru prof. dr Enesu Hašiću i zamjenicima Stevi Škrbiću i Ireni Šiško na izboru na ove odgovorne funkcije i dodao da ovaj sastanak predstavlja početak novog poglavalja u saradnji, prije svega dvije agencije, Agencije Bosne i Hercegovine i Agencije Republike Srpske, a time i Minstarstva za za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske. U svim aktivnostima koje će doprinijeti  prevazilaženju i rješavanju dosadašnjih problema, a posebno u borbi sa svim negativnim pojavama u visokom obrazovanju, imate podršku Ministarstva, zaključio je Rajčević.
 
Direktor Agencije prof. dr Enes Hašić zahvalio se ministru Rajčeviću na čestitkama i iskazanoj podršci ističući da je kvalitetno visoko obrazovanje zajednički interes svih onih koji rade u ovoj oblasti. U obrazovanju se ne rješavaju pitanja sadašnjosti ili prošlosti, već budućnosti društva i  generacija koje dolaze, naveo je direktor Hašić i izrazio dobru volju i spremnost da se kontinuiranim radom i saradnjom dođe do najboljih rješenja.
 
Slične stavove iznijeli su i zamjenici direktora Irena Šiško i Stevo Škrbić.
 
U radu sastanka učestvovala je i direktor Agencije za visoko obrazovanje Republike Srpske, Biljana Vojvodić, koja je, takođe uz čestitke novoimenovanom rukovodstvu, istakla da ohrabruje pristup koji se zasniva na kompromisu i saradnji, budući da su to i osnovni  postulati kvaliteta, ali i obaveza u smislu dalje integracije u evropski prostor visokog obrazovanja.
 
Na sastanku je razgovarano o modalitetima buduće saradnje, te su dogovorene i prve zajedničke aktivnosti u ovoj oblasti.