Aktuelnosti
Aktuelnosti
UO usvojio Izvještaj o radu Agencije
Banjaluka, 10.02.2022.godine – U Banjaluci je održana 1. sjednica UO Agencije u 2022.godini, kojom je predsjedavao prof. dr Mitar Perušić.
 
Članovi UO, između ostalog, razmatrali su prijedlog Izvještaja o radu Agencije za 2021. godinu. Direktor Agencije prof. dr Enes Hašić istakao je da su se u izvještajnom periodu, u oblasti izvšavanja zakonskih nadležnosti Agencije, a posebno akreditacije visokoškolskih ustanova i studijskih programa, desili značajni  pomaci u odnosu na prethodni period izvještavanja. Intenzivne aktivnosti, kreću od aprila mjeseca i dolaska novog rukovodstva Agencije kada su pokrenuti procesi u oblasti akreditacije visokoškolskih ustanova i studijskih programa, kao  i aktivnosti  u drugim segmentima rada Agencije. Riješena su sporna pitanja iz prethodnog perioda u oblasti akreditacije visokoškolskih ustanova i studijskih programa te je intenzivirano  planiraranje i stvaranje normatvnih pretpostavki za dalji nastavak ovih postupaka.
 
Članovi UO pohvalili su Izvještaj i čestitali direktoru i kompletnom timu Agencije na realizaciji planiranih zadataka kao i uspješnoj saradnji sa zainteresovanim stranama Agencije.
 
Nakon toga, UO Agencije jednoglasno je usvojio prijedlog Izvještaja o radu Agencije za 2021.godinu.