Aktuelnosti
Aktuelnosti
Održana 2.sjednica UO u Banjaluci
Banjaluka, 10.03.2022.godine – Upravni odbor Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta održao je 2. sjednicu u Banjaluci.
 
Na sjednici, kojоm je predsjedavao prof. dr Mitar Perušić, predsjednik UO,  razmatran je dokument Uputstvo o izmjenama Uputstva o formi i sadržaju diplome i dodatka diplome koju izdaju akreditovane visokoškolske ustanove. Cilj revidiranog dodatka diplomi je  da se  dodatno promovira mobilnost studenata i diplomaca, podrži inicijativa digitalizacije dodatka diplomi kako bi visokoškolske ustanove dalje razmijenjivale podatke o studentima u sigurnom, mašinski čitljivom formatu, a u skladu sa odredbama zakona o zaštiti podataka. Nakon kraće diskusije  UO zadužio je  Agenciju da  ostavi dodatno vrijeme od 15 dana za eventualne  dodatne komentare i sugestije zainteresovanih strana, kako bi nakon toga, dokument bio usvojen na nekoj od  narednih sjednica Upravnog odbora.
 
Članovima UO Agencije predstavljena je i Informaciju o upisu studenata u akademskoj 2021/2022. na osnovu analize koju je pripremila Agencija za akademsku 2021./2022. godini.  
 

Foto galerija